Dječji vrtić Špišić Bukovica: U svojoj Čarobnoj šumi “Sovice” obilježile Olimpijski dan

  Novosti         15.09.2021.
Dječji vrtić Špišić Bukovica: U svojoj Čarobnoj šumi “Sovice” obilježile Olimpijski dan
Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi.

Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira. Polaznici Dječjeg vrtića u Špišić Bukovici, skupina „Sovice“, danas (petak) su u svojoj „Čarobnoj šumi“ obilježili Hrvatski olimpijski dan!

IMG 57e4a9b1d87d806e3625e30dcd2a6928 V

Nakon zagrijavanja svih mišićnih skupina, kroz poligon prepreka organiziran u sobi dnevnog boravka poticali su sve oblike kretanja. Na dvorištu su organizirali natjecateljske igre u kojima su svi uživali. Posjetio ih je i načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler koji je svu djecu potaknuo na zajedništvo te istaknuo važnost bavljenja sportom.

Cijelu fotogaleriju pogledajte ovdje.

(spisicbukovica.hr)

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.