Europski tjedan sporta u VPŽ: Prvi dan namijenjen umirovljenicima, u subotu na rasporedu Shine dance fitness

  Novosti         24.09.2021.
Europski tjedan sporta u VPŽ: Prvi dan namijenjen umirovljenicima, u subotu na rasporedu Shine dance fitness

Obilježavanje Europskog tjedna sporta u Virovitičko-podravskoj županiji započelo je programom “Aktivnost danas za zdravlje sutra” namijenjenoj za osobe treće životne dobi. Spomenuti program provela je Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije uz pomoć Udruge „Sport za sve“ u prostoru multifunkcionalne hale Virpoexpo, koji Udruga koristi za  svoj projekt Active for Slavonija.

Na početku je sve okupljene pozdravila tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec. Vježbe posebno osmišljene za njihovu dob, vodio je viši fitness trener Hrvoje Reder, uz pomoć kineziologa Ivana Kelečića, Dajane Mrđe i Vatroslava Goluba te asistenciju volonterki iz Učeničkog doma u Virovitici. Na kraju su volonterke svim sudionicima uručile prigodne poklone, a većina sudionika će se ubuduće uključiti u redovito vježbanje projekta Acitve for Slavonija za osobe treće životne dobi.

Među njima je Helena Radić koja dva puta tjedno vježba u sklopu programa Dnevnog boravka Crvenog križa u Virovitici.

– Uz smijeh i zafrkanciju bez problema smo odradili sve vježbe i ubuduće ovdje namjeravam dolaziti na vježbe – oduševljena je bila Helena Radić.

IMG_6266

Među onima koji su se uključili u ovaj program vježbali bio je i Drago Bašnec, koji živi nedaleko hale Viroexpo.

– Do sada sam vježbao u Crvenom križu. Došao sam ovo pogledati i sigurno ću i ovdje početi redovito vježbati. Iznenađen sam da ovako nešto ima kod nas. Ovo je organizirano i opremljeno na europskoj razini – zaključio je Drago Bašnec.

Obilježavanje Europskog tjedna sporta nastavlja se u subotu, 25. rujna u 18 sati, također u hali Viroexpo. U tom terminu će se održati Shine dance fitness, plesni dance fitness program i kardio trening uz atraktivne koreografije pod vodstvom instruktorice Alide Saračević.

(www.icv.hr, mš)

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.