Održan 5. Panonsko–bilogorski MTB maraton – Svi biciklisti otišli prepuni dojmova o ljepoti virovitičke okolice

  Novosti         13.09.2021.
Održan 5. Panonsko–bilogorski MTB maraton – Svi biciklisti otišli prepuni dojmova o ljepoti virovitičke okolice

Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, virovitički klub za ekspedicionizam i sport – KEKS, u subotu je po peti puta organizirao Panonsko–bilogorski MTB maraton. Start maratona je bio u “dvorištu” Veleučilišta u Virovitici. Natjecatelje je staza vodila pitomim obroncima Bilogore kroz prigradska naselja i susjedne šume, a cilj je bio u Svetom Đurađu od kuda su se biciklisti vratili ponovno u “dvorište” Veleučilišta. Pred start bicikliste su pozdravili zamjenik virovitičko–podravskog župana Marijo Klement, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i tajnica Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije Dora Međimorec, a startu su nazočili načelnik Policijske uprave virovitičko–podravske Siniša Knežević sa suradnicima, kao i tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

Na maratonu, koji se vozio u tri utrke, na 17, 32 i 58 km, sudjelovalo je preko stotinu biciklista iz Hrvatske i Slovenije. Na kraju su najboljima u svim kategorijama podijeljene prigodne plakete i pokloni. Gosti su bili izuzetno zadovoljni utrkom.

- Prije tri godine sam bila također na virovitičkoj utrci i oba puta mi je bilo prekrasno. Staza, organizacija i društvo, sve je bilo odlično i ponovno ću doći – rekla nam je pobjednica u utrci na 32 km Barbara Horvat, koja je inače iz Našica, a sada živi u Zagrebu.

S njom se složio pobjednik u utrci na 58 km u konkurenciji muškaraca 18-40 godina, Sandi Kovačević iz Koprivnice.

- Inače baš ne preferiran ove dugačke maratone, ali sam čuo za dobru organizaciju ove utrke te sam odlučio doći. Staza je bila genijalna. Relativno zahtjevna, na kraju sam osvojio prvo mjesto. Definitivno ću dolaziti i ubuduće. Ovo je utrka koja se mora ponoviti. Bio sam na brojnim utrkama, a ovo je vrhunska razina organizacije od staze do redara i ovog sve nakon utrke – utrku je pohvalio Sandi Kovačević.

Organizatorima su slijedile laskale pohvale.

- Zahvaljujem se na dobrim povratnim informacijama naših gostiju. Trudili smo se preko mjesec dana kako bi uredili i obilježili stazu. Nadam se da će i iduće godine ljudi doći, čak i u većem broju. Trudimo se da bude što bolje i atraktivnije na stazi – rezimirao je na kraju predsjednik KEKS-a Saša Cabunac.

Rezultati:

 • Utrka građana – 17 km
 • Muškarci:
 1. Tomislav Matešić
 2. Tomislav Samaržija
 3. David Terek
 4. Leon Kisicek
 5. Dominik Jonaš
 • Žene:
 1. Paula Maljak
 2. Marijana Ivančević
 • Mala staza – 32 km
 • Muškarci (18-40 g.):
 1. Hrvoje Lisac
 2. Ivan Pintera
 3. Patrik Bogović
 4. Perica Kisicek
 5. Domagoj Kovač
 • Muškarci 40+ :
 1. Igor Bajser
 2. Ivan Vujić
 3. Mario Klemen
 4. Mario Kušter
 5. Hrvoje Galić
 • Žene:
 1. Barbara Horvat
 2. Tajana Papić
 • Velika utrka – 58 km
 • Muškarci (18-40 g.):
 1. Sandi Kovačević
 2. Denis Bogović
 3. Josip Žugec
 4. Krešo Hasanac
 5. Žan Stegne
 • Muškarci 40+ :
 1. Marko Ljevar
 2. Damir Kukec
 3. Marko Grahli
 4. Tihomir Šatrović
 5. Robert Hotko
 • Žene:
 1. Dubravka Fazlić. (www.icv.hr, mš, Fotografije: Matija Rođak, Mario Šolc i Kristijan Toplak)
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.