Plivački klub Virovitica osvojio 12 medalja na natjecanju u Đakovu

  Novosti         16.08.2021.
Plivački klub Virovitica osvojio 12 medalja na natjecanju u Đakovu

Plivači Plivačkog kluba Virovitica odradili su još jedno natjecanje na visokom nivou. Plivački miting "Đakovačko ljeto" održan je 11. i 12. kolovoza na Gradskim bazenima u Đakovu. S dvodnevnog natjecanja plivači i plivačice iz virovitičkog kluba vratili su se čak s dvanaest medalja oko vrata. Čak četiri puta na postelje se penjala Marija Iličić, osvojivši zlato u disciplinama 100m leptir, 50m prsno, te srebro na 200m prsno i broncu u disciplini 50m leđno. Tri puta do odličja došao je David Kovačević i to sva tri srebra, u disciplinama 50m leđno, 100m leptir i 50m leptir. Nika Budeš došla je do najsjajnijeg odličja u disciplinama 100m leđno, 100m kraul i 50m prsno. Svoju prvu medalju, srebrnu, osvojila je najmlađa natjecateljica Magdalena Zubić u disciplini 50m prsno.

Uz osvajače medalja zapažene nastupe ostvarili su Bruna Majetić, Marisela Zubić ostvarivši najbolja vremena u svojim disciplinama. Marljivim radom i treniranjem u klubu vjeruju kako će uskoro do medalja doći i mladi perspektivni plivači i plivačice Maša Blažević , Sara Marinović i Ivan Iličić.

U ženskoj štafeti nastupile su Nika Budeš, Marija Iličić, Bruna Majetić i Marisela Zubić te zauzela odlično peto mjesto u općoj kategoriji.

U klubu ističu kako su uvjeti za treniranje miljama daleko od idealnih, a najveći problem je taj da u svojem gradu nemaju bazen, a u Mađarsku ne mogu putovati zbog trenutne epidemiološke situacije.

- Treninge trenutno održavamo u bazenu hotela Divino u Pitomači, možete zamisliti trening u bazenu od 15m , ali bolje išta nego ništa. Subotnji trening odradit ćemo na bazenima Cerine u Koprivnici, iako će morati putovati sat vremena tamo i sat nazad djeci to ne stvara problem, već s nestrpljenjem čekaju trening. Trenutno radimo u leru i nastojimo očuvati klub, broj djece nam se nažalost prepolovio, no djeca ne odustaju pa nećemo ni mi. Sve dok bude volja kod djece radimo i dalje - rekao je sportski direktor Plivačkog kluba Virovitica, Dražen Majetić.

Foto: facebook Plivački klub Virovitica

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.