Slatinčanin Marijan Presečan osvojio 6. mjesto na Paraolimpijadi u Tokiju

  Novosti         30.08.2021.
Slatinčanin Marijan Presečan osvojio 6. mjesto na Paraolimpijadi u Tokiju

Na Olimpijskom stadionu u Tokiju u sklopu ovogodišnje Paraolimpijade danas je nastupao i naš Marijan Presečan osvojivši šesto mjesto u bacanju kugle u kategoriji F53. Kada je imao 23 godine, Presečan je doživio prometnu nesreću. Automobil u kojem je bio suvozač, izletio je iz zavoja i završio pod kamionom. Jedan je mladić poginuo, jedan se izvukao bez ozljeda, a Marijan je završio u kolicima. Počeo je sa stolnim tenisom, pa prešao u atletiku, bacanje kugle, diska i povremeno koplja. Najbolji rezultat mu je četvrto mjesto u kugli sa EP-a ove godine u Poljskoj kada mu je bronca izmaka za tri centimetra.

U Tokiju je osvojio šesto mjesto sa rezultatom 7.53 što je 17 centimetara slabije od njegovog osobnog rekorda.

"Razočaran sam rezultatom, totalno sam prazan i bez energije," kazao je Slatinčanin koji je u Rio de Janeiru bio deveti.

"Ostvario sam bolji rezultat i bolji plasman u Riju, ali nisam zadovoljan. Na treningu sam puno bolje bacao. Ne znam, možda sam se jednostavno ispraznio," kazao je Presečan, član AKOSI Agram i državni rekorder u bacanju kugle i koplja u kategoriji F53. (hpo.hr)

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.