U Dječjem vrtiću Cvrčak u Virovitici, obilježen je Hrvatski olimpijski dan

  Novosti         15.09.2021.
U Dječjem vrtiću Cvrčak u Virovitici, obilježen je Hrvatski olimpijski dan

U Dječjem vrtiću Cvrčak u Virovitici, a u organizaciji Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije i Sportske zajednice grada Virovitice, Dječjeg vrtića Cvrčak i Hrvatskog olimpijskog odbora, obilježen je Hrvatski olimpijski dan. Uz djecu koja su trčala, skakala, igrala graničara, košarku, odbojku, hodala "po užetu", podršku bavljenja sportom, dao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i njegova zamjenica Vlasta Honjek Golinac, tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec, tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović, ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak, Sandra Moslavac.

- Danas se diljem Virovitičko–podravske, kao i ostalih županija u Hrvatskoj obilježava Hrvatski olimpijski dan s naglaskom na bavljenje sportom i promicanjem olimpijskih načela. Vjerujem da će se većina ove djece, ako već netko od njih ne postane olimpijac, baviti sportom. Kao roditelj svoju sam djecu usmjerio u sport. To im je danas postala fizička aktivnost bez koje ne mogu – naglasio je župan Igor Andrović. U posljednjih nekoliko godina Virovitica je s površinom sportskih dvorana na broj stanovnika među vodećim gradovima u Hrvatskoj. - Nakon izgradnje sportskih dvorana u idućim godina krećemo s uređenjem Sportskog centra Vegeška kao i svih ostalih otvorenih igrališta, koja će sva biti gumirana, osvijetljena i opremljena igralima. Omogućit ćemo da se, ne samo djeca i aktivni sportaši, već i svi ostali naši građani mogu rekreativno baviti sportom – najavio je gradonačelnik Kirin. Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana organizirala je u vrtićima diljem županije. – Uz Viroviticu, sličnim aktivnostima Hrvatski olimpijski dan obilježavamo u dječjim vrtićima u Pitomači, Špišić Bukovici, Suhopolju, Slatini i Orahovici – istaknula je Dora Međimorec. Polaznici vrtića bili su oduševljeni igrama koje su bile organizirane ovim povodom. - Inače treniram nogomet, a ovdje se najviše volim igrati graničara – rekao nam je razigrani Andrija. - Redovito se bavim sportom, a sebe sam nacrtala kako se bavim boksom, jer mi se boks posebno sviđa – pripomenula je Hana. - Sportom se trebamo baviti, kako bi bili jaki i snažni. Ja treniram nogomet, a u vrtiću najviše volim igrati odbojku – izjavio je Vito. Odgajateljicama u vrtiću ovog puta u organizaciji su pomogli mladi kineziolozi Vatroslav Golub i Dajana Mrđa. - Djecu je važno od najranije dobi uključiti u tjelesnu aktivnost, kroz univerzalnu sportsku školu, kako bi dobili temelj za daljnje bavljenje sportom. Ona se kasnije opredjeljuju kojim će se sportom baviti. Osim zbog aktivnosti, sport je djeci važan i za socijalizaciju u društvu – zaključio je Vatroslav Golub. Uz vježbanje, u hodniku vrtića, postavljena je i izložba likovnih radova na kojoj su vrtićarci prikazali svoje viđenje bavljenja sportom.

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen je datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna. manifestacija je to koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira. Uskoro opširnije... (www.vpz.hr, www.icv.hr, www.hoo.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.